Forum www.wiarabiblijna.fora.pl Strona Główna www.wiarabiblijna.fora.pl
FORUM BIBLIJNE
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Smaczne przepisy
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.wiarabiblijna.fora.pl Strona Główna -> Na każdy inny temat
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lenka
Obywatel forum



Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 1332
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 18:12, 11 Lut 2014    Temat postu:

PTASIE MLECZKO


Masy:
6 śnieżek w proszku
3 galaretki (rożne kolory)
3 szkl mleka
3 łyż żelatyny

Wykonanie:
Trzy galaretki osobno rozpuścić w 1 szkl wody z dodatkiem 1 łyżki żelatyny. Wystudzić. (Galaretki mają być zimne i mają trochę tężeć). Ubić 2 śnieżki z 1 szkl mleka. (długo miksować żeby było gęste). Pod koniec ubijania dodawać stopniowo wystudzoną galaretkę. Każdą masę wylewamy do tortownicy warstwowo, czyli jak stężeje jedna dopiero wylewamy drugą. Na spód możemy dać biszkopt lub biszkopciki okrągłe.

POLEWA CZEKOLADOWA

0,5 szkl cukru
3 łyżki kakao
0,5 kostki margaryny
2 łyżki wody
1 łyżka żelatyny

Margarynę rozpuszczamy w rondlu, dodajemy cukier i kakao. Żelatynę namaczamy z 2 łyżkami wody. Podgrzewamy żelatynę w kąpieli wodnej (czyli w gotująca się wodę wstawiamy naczynie z żelatyną). Łączymy żelatyne z margaryna i wylewamy na ptasie mleczko



Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Lenka dnia Wto 18:17, 11 Lut 2014, w całości zmieniany 4 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Artemas
zadomowiony



Dołączył: 25 Lis 2013
Posty: 491
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 21 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 21:29, 11 Lut 2014    Temat postu:

Lenko, jako przyszły as od zdrowego odżywiania to, to wyżej, chyba nie należy do najzdrowszych rzeczy,
aczkolwiek nie powiem, dość ciekawie wygląda i nawet może być smaczne... Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lenka
Obywatel forum



Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 1332
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 21:55, 11 Lut 2014    Temat postu:

Artemas napisał:
Lenko, jako przyszły as od zdrowego odżywiania to, to wyżej, chyba nie należy do najzdrowszych rzeczy,
aczkolwiek nie powiem, dość ciekawie wygląda i nawet może być smaczne... Very Happy

To jakie studia/szkole kończysz?
Owszem niezdrowe, bo bomba kaloryczna
Ale na pewno zdrowsze od ptasiego mleczka kupionego ze sklepu


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łukasz
Administrator



Dołączył: 24 Sty 2014
Posty: 2222
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 35 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wiadomo od dawna
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 22:10, 11 Lut 2014    Temat postu:

a mnie nie interesuję czy coś jest zdrowe czy nie czy zawiera zbyt dużo cukru czy nie ma go wcale dla mnie liczą się walory smakowe i tylko one decydują one po tym czy sięgnę po strawę czy delikates czy tez nie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lenka
Obywatel forum



Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 1332
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 22:32, 11 Lut 2014    Temat postu:

Kaspir napisał:
a mnie nie interesuję czy coś jest zdrowe czy nie czy zawiera zbyt dużo cukru czy nie ma go wcale dla mnie liczą się walory smakowe i tylko one decydują one po tym czy sięgnę po strawę czy delikates czy tez nie.

W sumie poniekąd masz raxje, smak jest najważniejszy ale nie tylko konsystencja, zapach, barwa oczywiście potrawa musi przyciągnąc wzrok konsumenta


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marta
Moderator



Dołączył: 05 Gru 2013
Posty: 3564
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 21:17, 13 Lut 2014    Temat postu:



Dzisiaj po pracy zrobiłam gołąbki. Przepis to każda pani domu ma chyba swój Very Happy Very Happy Very Happy


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Marta dnia Czw 21:19, 13 Lut 2014, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łukasz
Administrator



Dołączył: 24 Sty 2014
Posty: 2222
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 35 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wiadomo od dawna
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 21:31, 13 Lut 2014    Temat postu:

Marta napisał:


Dzisiaj po pracy zrobiłam gołąbki. Przepis to każda pani domu ma chyba swój Very Happy Very Happy Very Happy



I nie wódź mnie Marto na pokuszenie ,wiesz że jestem w Danii zdany na własny los


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lenka
Obywatel forum



Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 1332
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 21:38, 13 Lut 2014    Temat postu:

Do gołąbek najlepsza jest kapusta włoska,
A robiłaś jakiś sos ???
U mnie w domu nie serwuje się takich dań bo z tatą nie lubimy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marta
Moderator



Dołączył: 05 Gru 2013
Posty: 3564
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 21:45, 13 Lut 2014    Temat postu:

Lenka napisał:
Do gołąbek najlepsza jest kapusta włoska,
A robiłaś jakiś sos ???
U mnie w domu nie serwuje się takich dań bo z tatą nie lubimy


Tak, będzie sos pieczarkowy. Ja nie lubię z sosem a już najbardziej nie lubię sosu pomidorowego.
Ja je jadam odsmażone na tłuszczu lub polane cebulką zrumienioną. Skwareczki też lubię.

Co do włoskiej kapusty o to też robię. Włoska jest bardziej delikatna i miękka.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lenka
Obywatel forum



Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 1332
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 21:52, 13 Lut 2014    Temat postu:

Dzisiaj na procesach technologicznych robiliśmy kopytka z sosem pieczarkowym
Bardzo mi smakowało
Skwareczki to ja też uwielbiam ale takie świeże i od razu stopione
Krojenie słoniny zawsze na mnie spada w domu Sad
Ale za 2 miesiące poznam rodzinna tajemnice robienia swojskiej kiełbasy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lenka
Obywatel forum



Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 1332
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 18:29, 16 Lut 2014    Temat postu:

pozwoliłam sobie obliczyć wartość energetyczną ptasiego mleczka

1950,5 kcal

o jejciu przeraziłam się, nie uwzględniłam biszkoptów (bo nie dodałam tym razem) i mleka, bo mam prosto od krówki więc u mnie znacznie będzie więcej kalorii
(0,75ml * ilość kalorii) / na ilość produktu 9na butelce jest napisane ile jest kalorii w danej ilości czy to tam będzie 100ml czy 250ml)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marta
Moderator



Dołączył: 05 Gru 2013
Posty: 3564
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 21:38, 17 Lut 2014    Temat postu:

Część ostatnich postów wydzieliłam do wątku pt: Rozmowy o wszystkim i o niczym

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lenka
Obywatel forum



Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 1332
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 21:41, 17 Lut 2014    Temat postu:

Ehh... ale pytanie o przepis bylo tu zostawic

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marta
Moderator



Dołączył: 05 Gru 2013
Posty: 3564
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 21:48, 17 Lut 2014    Temat postu:

Lenka napisał:
Ehh... ale pytanie o przepis bylo tu zostawic



Mam nadzieję, że nie sprawi Ci trudności napisanie nowej prośby o przepis.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lenka
Obywatel forum



Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 1332
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 21:57, 17 Lut 2014    Temat postu:

Dobra, poświęce się i spale troche kalorii

Czy ktoś ma przepis na racuchy gdzie nie używa się drożdży do wyrośnięcia a dodaje się więcej wody ???


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.wiarabiblijna.fora.pl Strona Główna -> Na każdy inny temat Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 7 z 9

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin