Forum www.wiarabiblijna.fora.pl Strona Główna www.wiarabiblijna.fora.pl
FORUM BIBLIJNE
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Smaczne przepisy
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.wiarabiblijna.fora.pl Strona Główna -> Na każdy inny temat
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lenka
Obywatel forum



Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 1332
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 20:07, 02 Lut 2014    Temat postu:

Zibi a ty podejmiesz się wyzwania ???

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łukasz
Administrator



Dołączył: 24 Sty 2014
Posty: 2222
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 35 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wiadomo od dawna
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 20:11, 02 Lut 2014    Temat postu:

Zibi napisał:
Kaspir napisał:
,chwilowo jestem terminatorem i zupa w rodzaju weź kilo gwoździ wrzuć garnka i zalej wrzątkiem przypuszczam ze wyszłaby nieźle


Dasz rade, więcej wiary w siebie..

Tak faktycznie ten przepis na zupę nie jest zbyt skomplikowany


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lenka
Obywatel forum



Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 1332
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 21:36, 02 Lut 2014    Temat postu:

KARCZEK Z PIECZARKAMI


Składniki:
4 płaty karczku
1/2 kg pieczarek
1 duża cebula (biała)
maggi
przyprawa Delikat Knorra do mięs (czerwone)

keczup
rękaw do pieczenia

Wykonanie:
Płaty z kurczaka lekko pobić tłuczkiem. Polać maggi, następnie opruszyć przyprawą do mięs. (najlepiej zrobić to dzień wcześniej, aby mięso "przeszło" przyprawami, jest wtedy lepsze) Pieczarki pokroić na płaty, cebulę również. A pieczarki najlepiej umyć gąbka do mycia naczyń (czystą) to wtedy pieczarki też mają intensywniejszy smak.

Układać w rękawie w kolejności:
- karczek
- cebula
- pieczarki
- ketchup

Piec ok. 60 min w temp 200 stopni


osobiście nie lubię tłustych mięs, a na pewno nie z takimi przyrostami jak są w karczu, więc ja biorę chudsze i zdrowsze mięso typu schab, szynka czy polędwica, moim zdaniem lepiej się spisuje niż karkówka,
ale to już kwestia gustu





Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marta
Moderator



Dołączył: 05 Gru 2013
Posty: 3564
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 21:38, 02 Lut 2014    Temat postu:

Lenka, ale kuchareczka z Ciebie.
Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lenka
Obywatel forum



Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 1332
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 21:41, 02 Lut 2014    Temat postu:

Marta napisał:
Lenka, ale kuchareczka z Ciebie.
Very Happy


taki mój przyszły zawód, chociaż kobię to w większości nigdy nie ominie Mr. Green


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marta
Moderator



Dołączył: 05 Gru 2013
Posty: 3564
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 21:50, 02 Lut 2014    Temat postu:

Lenka napisał:
Marta napisał:
Lenka, ale kuchareczka z Ciebie.
Very Happy


taki mój przyszły zawód, chociaż kobię to w większości nigdy nie ominie Mr. Green


I tu masz rację.
Ja dzisiaj robiłam roladki wpieprzowe z ogórkiem kiszonym, cebulką i musztardą.
Very Happy Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lenka
Obywatel forum



Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 1332
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 21:51, 02 Lut 2014    Temat postu:

z ogórkiem kiszonym ??? Shocked
ja robię z serem i papryką,
a jaką techniką kulinarną robiłaś ???


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marta
Moderator



Dołączył: 05 Gru 2013
Posty: 3564
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 22:01, 02 Lut 2014    Temat postu:

Taką jak wszyscy to znaczy plastry mięsa /tym razem od szynki/ ubiłam tłuczkiem posoliłam i popieprzyłam. Na plastry położyłam paseczki ogórka, cebuli i troszkę musztardy. Zwinęłam dokładnie, obtoczyłam w mące i obsmarzyłam na oleju. Nie zawijałam nitką ani nie spinałam wykałaczką. Pomimo to trzymają się extra. Potem wrzuciłam na bulion z kostki mięsnej i innymi przyprawami. Wedle uznania. Jak już były miękkie wyjęłam z wody a sos
zagęściłam i po robocie.

Roladki robię w różnych wersjach, Z papryką i żółtym serem też.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Zibi
Obywatel forum



Dołączył: 13 Gru 2013
Posty: 1521
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 36 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 22:03, 02 Lut 2014    Temat postu:

Ja nie mam rekawa wiec karczek piekę na blasze w kuchni elektrycznej.

Kroje na plastry, smaruje olejem rzepakowym posypuje przyprawami - sol , pieprz, curry i kto co tam lubi..Blachę tez smaruje olejem. Układam plastry karczku, obok układam plastry grubo(1 cm) krojonych ziemniaków..Piekę ze 20 minut..Temperatura około 160 stopni (kuchenka nie pokazuje mi dokładnie)
Po tym czasie i ziemniaki i karczek sa upieczone, do tego można zrobić sałatkę z kapusty pekińskiej z jabłkiem, groszkiem konserwowym, kukurydza konserwowa i dobrym majonezem..


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Zibi dnia Nie 22:05, 02 Lut 2014, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lenka
Obywatel forum



Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 1332
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 22:04, 02 Lut 2014    Temat postu:

tak wiem jak to się robi, bo ja też to robię,

a techniki kulinarne to jest: smażenie, duszenie, pieczenie, gotowanie, gotowanie na parze, w szybkowarze


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lenka
Obywatel forum



Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 1332
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 22:07, 02 Lut 2014    Temat postu:

Zibi napisał:
Ja nie mam rekawa wiec karczek piekę na blasze w kuchni elektrycznej.

Kroje na plastry, smaruje olejem rzepakowym posypuje przyprawami - sol , pieprz, curry i kto co tam lubi..Blachę tez smaruje olejem. Układam plastry karczku, obok układam plastry grubo(1 cm) krojonych ziemniaków..Piekę ze 20 minut..Temperatura około 160 stopni (kuchenka nie pokazuje mi dokładnie)
Po tym czasie i ziemniaki i karczek sa upieczone, do tego można zrobić sałatkę z kapusty pekińskiej z jabłkiem, groszkiem konserwowym, kukurydza konserwowa i dobrym majonezem..



groszek ??? dziwne połączenie, nigdy bym tak nie zjadła,
ja do pekińskiej dodaję: marchewkę, jabłko, cebulę, kukurydzę (ale nie zawsze bo kukurydza nadaje słodki smak) i paprykę, pycha Exclamation

a rękaw zawsze można sobie kupić, nie jest drogi


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marta
Moderator



Dołączył: 05 Gru 2013
Posty: 3564
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 22:08, 02 Lut 2014    Temat postu:

Lenka napisał:
tak wiem jak to się robi, bo ja też to robię,

a techniki kulinarne to jest: smażenie, duszenie, pieczenie, gotowanie, gotowanie na parze, w szybkowarze



Nie chodziłam do szkoły gastronomicznej to fachowe nazewnictwo jest mi nie znane.
To teraz odpowiadam poprawnie. Moje roladki dusiłam pod przykryciem w bulionie warzywnym.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lenka
Obywatel forum



Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 1332
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 22:15, 02 Lut 2014    Temat postu:

ZRAZY WIEPRZOWE

Normatyw surowcowy na 5 porcji

Składniki:
wieprzowina zrazowa 750g
tłuszcz 50g
mąka pszenna 40g
sól
ser 50g
cebula 100g
pieprz, majeranek

Wykonanie:

Rozbić tłuczkiem mięsko, posypać solą, pieprzem i majerankiem i posmarować musztardą. Na mięso położyć plasterki sera i papryki. Zawinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące (jak obtoczymy w mące potem nie będzie trzeba robić zawiesiny z wody i mąki, aby sos nam zgęstniał) i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. W rondlu rozpuścić kostkę rosołową i na gotującą wodę wrzucić mięso i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lenka
Obywatel forum



Dołączył: 29 Sty 2014
Posty: 1332
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 22:15, 02 Lut 2014    Temat postu:

Marta napisał:
Lenka napisał:
tak wiem jak to się robi, bo ja też to robię,

a techniki kulinarne to jest: smażenie, duszenie, pieczenie, gotowanie, gotowanie na parze, w szybkowarze



Nie chodziłam do szkoły gastronomicznej to fachowe nazewnictwo jest mi nie znane.
To teraz odpowiadam poprawnie. Moje roladki dusiłam pod przykryciem w bulionie warzywnym.


ok, rozumiem, nic się nie stało


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Zibi
Obywatel forum



Dołączył: 13 Gru 2013
Posty: 1521
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 36 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 22:25, 02 Lut 2014    Temat postu:

Lenka napisał:
Zibi napisał:
Ja nie mam rekawa wiec karczek piekę na blasze w kuchni elektrycznej.

Kroje na plastry, smaruje olejem rzepakowym posypuje przyprawami - sol , pieprz, curry i kto co tam lubi..Blachę tez smaruje olejem. Układam plastry karczku, obok układam plastry grubo(1 cm) krojonych ziemniaków..Piekę ze 20 minut..Temperatura około 160 stopni (kuchenka nie pokazuje mi dokładnie)
Po tym czasie i ziemniaki i karczek sa upieczone, do tego można zrobić sałatkę z kapusty pekińskiej z jabłkiem, groszkiem konserwowym, kukurydza konserwowa i dobrym majonezem..



groszek ??? dziwne połączenie, nigdy bym tak nie zjadła,
ja do pekińskiej dodaję: marchewkę, jabłko, cebulę, kukurydzę (ale nie zawsze bo kukurydza nadaje słodki smak) i paprykę, pycha Exclamation

a rękaw zawsze można sobie kupić, nie jest drogi


Marchewkę jak mam to tez dodaje..


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.wiarabiblijna.fora.pl Strona Główna -> Na każdy inny temat Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 3 z 9

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin